Ορθοδοντική κατασταλτική θεραπεία στην εφηβική ηλικία

Πότε είναι απαραίτητη η κατασταλτική ορθοδοντική θεραπεία;

Η κατασταλτική ορθοδοντική θεραπεία θεωρείται απαραίτητη σε περιπτώσεις στρεβλοφυίας δοντιών, ασυμμετριών των γνάθων η συνδυασμό των παραπάνω.

Ορθοδοντικοί μηχανισμοί

Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται κατά την κατασταλτική ορθοδοντική θεραπεία είναι συνήθως ακίνητοι (σιδεράκια), μένουν σταθεροί στα δόντια κατά την θεραπεία και αφαιρούνται μόνο από τον ορθοδοντικό.

Πότε θεωρείται επιτυχημένη η ορθοδοντική θεραπεία;

Ο ειδικός ορθοδοντικός καλείται με την ολοκλήρωση της κατασταλτικής ορθοδοντικής θεραπείας στην εφηβική ηλικία να επιτύχει τους παρακάτω στόχους:

1. Αρμονική διευθέτηση δοντιών και γνάθων έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να επιτελεί όλες τις βασικές λειτουργίες (αναπνοή, μάσηση, κατάποση, ομιλία).

2. Με την αρμονική διευθέτηση των δοντιών να μπορεί ο ασθενής να επιτελεί αποτελεσματικά την καθημερινή του στοματική υγιεινή έτσι ώστε να περιοριστούν μελλοντικά προβλήματα δοντιών και ούλων.

3. Διευκόλυνση του γενικού οδοντιάτρου κατά την εκτέλεση μελλοντικών οδοντιατρικών εργασιών όπως σφραγίσματα, γέφυρες και θεραπείες του περιοδοντίου.

4. Όμορφο χαμόγελο και ευχάριστο πρόσωπο με συνέπεια την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του ατόμου.

Προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη ορθοδοντική θεραπεία;

Η επιτυχία της ορθοδοντικής θεραπείας προϋποθέτει έναν ορθοδοντικό και ένα συνεπή ασθενή. O ασθενής κατά την διάρκεια της θεραπείας πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ορθοδοντικού για την χρήση των ορθοδοντικών μηχανισμών, να τηρεί τα ραντεβού του και να φροντίζει να έχει άψογη στοματική υγιεινή. Μόνον έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος της θεραπείας στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Όσον αφορά την διάρκεια της θεραπείας, αυτή ποικίλλει από μερικούς μήνες μέχρι κάποια χρόνια, ανάλογα με τη φύση και τη βαρύτητα του προβλήματος.

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

orthodontic

 
 

services orthodonticsinvisible orthodonticsinfo orthodonticscontact orthodontics


Copyright © 2013 Orthodontic Pedodontic Clinic - Δρ. Γιώργος Μ. Λίτσας . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός - Aνάπτυξη weboss.gr - Web / IT Services.