Είναι κυριολεκτικά η Ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια...

Επιλέξτε τον σχεδόν αόρατο τρόπο για να ισιώσετε τα δόντια σας. Χρησιμοποιήσετε το σύστημα διαφανών ναρθήκων για μια ολοκληρωμένη ορθοδοντική θεραπεία. Θα φοράτε μια σειρά από διαφανή νάρθηκες, τα οποία θα μπορείτε να βάζετε και να βγάζετε. Είναι ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν κανείς δε θα γνωρίζει ότι προσπαθείτε να ισιώσετε τα δόντια σας. Το φαγητό, το πλύσιμο των δοντιών και το οδοντικό νήμα δεν αποτελούν πλέον κανένα πρόβλημα επειδή μπορείτε να φορέσετε και να βγάλετε τους νάρθηκες. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά και να χαμογελάτε χωρίς να συγκρατείστε.

Η Διαδικασία

Η θεραπεία με Invisalign είναι ένας πρακτικά αόρατος τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια σας. Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης σε υπολογιστή, το Invisalign παρουσιάζει το πλήρες πλάνο θεραπείας σας, με βάση τη συνταγογράφηση που δίνει ο ιατρός Invisalign, από την αρχική θέση των δοντιών σας έως την τελική επιθυμητή θέση. Στη συνέχεια, κατασκευάζεται μια σειρά από διάφανους νάρθηκες ειδικά για τα δόντια σας ώστε να μετακινούνται λίγο-λίγο.

Θα φοράτε τον κάθε νάρθηκα για περίπου δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα τον αντικαθιστάτε με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται προοδευτικά προς την αναμενόμενη τελική θέση. Ο χρόνος της θεραπείας εξαρτάται από τις ανάγκες σας και θα προσδιοριστεί από τον ιατρό Invisalign που θα επιλέξετε.

Πόσο κοστίζει το σύστημα Invisalign;

Όπως συμβαίνει και με τις άλλες ορθοδοντικές θεραπείες, το κόστος της θεραπείας Invisalign εξαρτάται από την περιπλοκότητα του προβλήματος και την πορεία της θεραπείας σας. Ως γενικός κανόνας, το κόστος για τους ενήλικες είναι συγκρίσιμο με το κόστος για τα παραδοσιακά, μόνιμα σιδεράκια.

Πλεονεκτήματα Διαφανών Ναρθήκων

Συχνές Ερωτήσεις

Οι αόρατοι νάρθηκες κατασκευάζονται από ανθεκτικό θερμοπλαστικό υλικό ιατρικού τύπου.

Πολλοί ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία με συνδυασμό των μεθόδων με σιδεράκια και νάρθηκες. Συμβουλευτείτε μας για να καθορίσουμε την καλύτερη θεραπεία για εσάς.

Όχι. Αντίθετα με τα παραδοσιακά σιδεράκια, με το σύστημα ναρθήκων μπορείτε να τρώτε οτιδήποτε θέλετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας, επειδή χρειάζεται να αφαιρείτε τους νάρθηκές σας για να φάτε και να πιείτε. Αυτό επίσης διευκολύνει το βούρτσισμα των δοντιών και τη χρήση οδοντικού νήματος μετά από κάθε γεύμα και προτού φορέσετε και πάλι τους νάρθηκές σας, για να διατηρήσετε σωστή στοματική υγιεινή.

Πρέπει να φοράτε τους νάρθηκες συνεχώς κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τους βγάζετε μόνον για να φάτε, να βουρτσίσετε τα δόντια σας και να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα. Συνιστάται να φοράτε τους νάρθηκες 22 ώρες την ημέρα.

Η πλειονότητα των ασθενών δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην ομιλία. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τις παραδοσιακές ορθοδοντικές συσκευές, υπάρχει μία περίοδος αρχικής προσαρμογής του ασθενή επειδή έχει κάτι νέο στο στόμα του.